Jälleenmyyjä? Tukkuhinnat pitää aktivoida käyttäjätunnuksellesi erikseen. Ota yhteyttä asiakaspalvelu@kassatieto.com ja pyydä jälleenmyyntitunnuksia.

Vastuullista paperia

metsä

Älykkäästi ja vastuullisesti kasvatettu puukuitu on Suomen merkittävin uusiutuva luonnonvara. Metsä on jokaisessa suomalaisessa, mutta saatamme silti joskus kohdella metsäämme itsestäänselvyytenä. Myös maailmanlaajuisesti metsien suojelu ja vastuullinen hoito on ajankohtaisia teemoja – sekä ilmastonmuutoksen, ihmisoikeuksien että talouden kannalta. Haluammehan me Suomessa – metsien maassa – että puutuotteet ja niihin liittyvä markkina pelaa puhtain paperein. Ja nimenomaan paperein – paperihan on se materiaali, jonka kanssa me Kassatiedolla teemme töitä päivittäin.

Paperi on materiaali, jonka alkuperällä on väliä.

Lähes 20% kasvihuonekaasuista aiheutuu metsien tuhoamisesta, suurin osa tästä sademetsien tuhoamisesta tropiikissa. Ongelmana on laittomat hakkuut. Metsää ei kohdella arvokkaana uusiutuvana luonnonvarana, eikä tavalla joka mahdollistaa uusiutuvuuden. Laittomiin hakkuisiin liittyy muitakin ilmiöitä ja ongelmia kuten alkuperäiskansojen oikeudet ja sosiaalinen vastuu. Työntekijöillä ei usein ole tarvittavaa koulutusta tai suojavarustusta eikä työstä makseta reilua palkkaa.

Ongelma liittyy moniin muihinkin toimialoihin, kuten huonekalu- ja elintarvikealaan. Mutta jokainen meistä kantakoon vastuunsa omalla toimialallaan. Saarnatkaamme me siis paperista. Indonesialaista sademetsäpaperia on myynnissä myös Suomen markkinalla.

Tapa varmistua vastuullisesta lähteestä

FSC-merkki tai muu kolmannen tahon sertifiointi on puolueeton laatutakuu sekä luonnon että ihmisen hyvinvoinnin huomioon ottavasta metsänhoidosta. FSC varmistaa, että metsänhoito on vastuullista ja metsänomistajan tulee ylläpitää tai palauttaa metsiensä ekosysteemi, siihen kuuluva biologinen monimuotoisuus, sekä luonnonvarat ja maisemat.

FSC:n periaatteista voi lukea tarkemmin esim. https://fi.fsc.org/fi-fi/fsc-koulutuspaketti-2015 

 

Kassatiedon paperimateriaalit

Kassatiedon lämpöpaperirulliin on ilmaantunut pikkuhiljaa etiketteihin FSC-logot ja lisenssinumerot kertomaan paperin vastuullinen alkuperä. Käyttämämme lämpöpaperimateriaali on ollut vuosikymmenet sama, mutta olemme halunneet tuoda varmuuden laadusta nähtäväksi sekä jälleenmyyjälle että kuluttajalle.

Suomessa ainakin 30-40 meidän paikallista jälleenmyyjää myyvät kuittirullia, joiden paperimateriaali on saksalaista laatua (Koehler) ja koko tuotantoketjun osalta sertifioitu ja laatuvarmistettu. Kysyppä paikalliselta konttoritarvikeliikkeeltä mistä kuittirullapakettisi haet, että näin varmasti on sinunkin käyttämän tuotteen kohdalla.

Meidän oman tuotannon paperimateriaalikumppani (PPC ja Inkjet wide format) on Stora Enso. Tämän paperin tekniset tiedot löytyvät: BergaClassic Technical Sheet

Jaa sosiaalisessa mediassa

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin