Jälleenmyyjä? Tukkuhinnat pitää aktivoida käyttäjätunnuksellesi erikseen. Ota yhteyttä asiakaspalvelu@kassatieto.com ja pyydä jälleenmyyntitunnuksia.

Mikä menee paperin- ja mikä pahvinkeräykseen?

kierrätys paperi

Paperinkeräys on meille suomalaisille jo perusjuttu, ja käyttämästämme paperista keräykseen päätyy jo yli 77% (luku vuodelta 2015). Olemme siis hyvin tottuneita paperin kierrättäjiä. Paljon kierrätyskelpoista paperia menee kuitenkin sekaroskiin, osa varmasti siitä syystä ettemme ole varmoja mihin laariin materiaalin voi laittaa. Laadimme teille helpon tulostettavan ohjeen.

Paperikuidun voi kierrättää 3-6 kertaa.Mutta jos materiaalin joukossa on jotain mitä sinne ei kuulu, kuten kartonkia, saattaa koko erä mennä käyttökelvottomaksi. Keräyspaperiin kuuluu kaikki valkoinen paperi, johon voi kirjoittaa. Sanomalehdet ja mainokset, ruutupaperit, kopiopaperi ja valkoiset paperikassit.

Yleisimpiä ongelmakohtia ja oikea vastaus:

Entäs kun kirjekuoressa on ikkuna? Ei haittaa mitään, myös ikkunallinen kirjekuori kuuluu paperinkeräykseen.

Entäs kopiopaperin kääre joka on papeririisin ympärillä? Tämä paperi on pinnoitettu suojaamaan paperia mm.kosteudelta, joten tämä ei kuulu paperinkeräykseen. Kääreen voi laittaa kartonginkeräykseen.

Entäs värilliset paperit? Jos valkoiseen paperiin on painatettu mainosta, logoja tai muuta tekstiä, menee se silti paperinkeräykseen. Painovärit pestään kierrätyksessä pois. Myös värillinen kopiopaperi käy paperinkeräykseen. Myös painatettu valkoinen paperikassi kuuluu paperinkeräykseen – yleensä kassin sisäpuolesta tai saumoista näkee että se on valkoista paperia, vaikka se olisi melkein 100% painatettu.

Huom. lahjapaperi näyttää periaatteessa valkoiselta paperilta joka on painettu, mutta sepä onkin muovipinnoitettu joten se ei käy paperinkeräykseen! Se menee joko sekaroskiin tai kartonginkeräykseen. Aina pitää olla poikkeus selkeään sääntöön 🙂

Entäs ruskea paperikassi? Ruskea paperi kuuluu kartonginkeräykseen kuten pahvilaatikot ja pizzalaatikot sun muut ruskeat paperityyliset materiaalit.

Nämä vinkit ja muutama muukin löytyy A3-kokoiselta julisteelta, jonka voit tulostaa ilmaiseksi meidän verkkosivuilta ja viedä sinne kopiokoneen viereen. Tulosta täältä.

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin