Jälleenmyyjä? Tukkuhinnat pitää aktivoida käyttäjätunnuksellesi erikseen. Ota yhteyttä asiakaspalvelu@kassatieto.com ja pyydä jälleenmyyntitunnuksia.

Mihin roskiin paperikassi kuuluu?

Paperikassien kierrättäminen

Suomessa käytetään paperin- ja kartonginkeräystä tehokkaasti (77% vuonna 2015). Kaikki talteen saatu kierrätyskuitu päätyy teollisuuden hyötykäyttöön. Kuitenkin kierrätyskelpoista materiaalia päätyy yhä paljon myös sekajätteeseen. 

Paperinkeräykseen heitetystä paperista tehdään sanomalehti- ja pehmopapereita

Sanomalehtipaperihan ei ole ihan puhtaan valkoista, se saattaa olla melkein 100% kierrätyspaperia. Pehmopaperit on kansankielellä vessa-, talous- ja käsipyyhepaperia ynnä muuta.

Ja mitä paperinkeräykseen saa ja ei saa laittaa?

Kyllä: kaikki paperit joita tulee postilaatikosta, kirjoituspaperit. Valkoiset paperikassit. Myös painetut paperikassit ja mainokset menee paperinkeräykseen – painovärit pestään kyllä pois. Paperinkeräykseen EI kuulu muovipäällysteiset lahjakassit ja lahjapaperit.

Ruskea paperikassi kuuluu kartonginkeräykseen

Ruskea paperi ja kartonki on läpikotaisin ruskeaa kuitua, se ei sovi paperinkeräykseen eikä väriä saa pestyä pois. Ruskea paperikassi kuuluu kartongin- tai pahvinkeräykseen maitotölkkien ja pahvilaatikoiden kanssa. Kartonginkeräyksestä materiaali jatkaa matkaansa monenlaisiksi teollisuushylsyiksi ja myös uusiin pakkauksiin.

 

Käytä ruskeaa paperikassia siis mieluiten kartonkiroskien keräämiseen – taittele sinne maitotölkit, vessapaperihylsyt, muropaketit sekä munakennot.

Käytä valkoista paperikassia lehtiroskien keräämiseen – kirjekuoret, mainokset ja turhat tulosteet. Tämän kassin voit taas heittää kokonaisuudessaan paperinkeräykseen.

Näin voit heittää molemmat setit kasseineen päivineen oikeaan osoitteeseen: ruskea kartonkiin ja valkoinen paperiin.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin